Бургазлията Пламен Димов може да лежи до 5 години в затвора, ако бъде признат за виновен по дело за незаконни залагания. 

Бившият футболист на Черноморец и Левски е единственият действащ играч, който все още е обвиняем по случая от 2012 г. Заедно с него на подсъдимата скамейка ще седнат още сочените за организатори на схемата Иван Сивев и Тошко Пачев.

Те са обвинени за незаконен хазарт в особено тежки случаи. Тримата могат да получат присъди от 1 до 5 години, както и глоба от 50 до 500 000 лв.

Насроченото за вчера дело в Бургаския районен съд беше отложено поради ангажираност на адвокатите на част от обвиняемите. Това видимо изнерви съдия Георги Грънчев. 

„Ако са толкова ангажирани, ще назнача резервен защитник. Единият от обвиняемите има двама адвокати. Делото няма да се отлага повече заради подобно нещо. Досега е имало 3 дати. Половин година не можем да дадем ход. Става въпрос за тежко умишлено престъпление”, обяви магистратът.

Припомняме, че скандалът избухна в края на 2012 г., когато след показна акция на ГДБОП бяха арестувани 11 футболисти на бургаските Черноморец и Нефтохимик.

Четири години по-късно присъда по случая все още няма, а според юристи целият процес е един фарс. Първоначално обвинението беше за черно тото, но впоследствие беше променено на незаконни залози.

В момента социалните мрежи са пълни с групи, занимаващи се с подобен вид хазарт, но те явно не са обект на разследване от страна на ГДБОП и прокуратурата.

През март миналата година по случая бяха оправдани Любомир Божинов и Галин Димов, който е брат на Пламен. Вчера двамата трябваше да се явят в съдебната зала, за да дадат показания като свидетели.