Ботев осъществи нови три трансфера, съобщи официалният сайт на клуба. Договори с "канарчетата" подписаха бразилците Фелипе Бризола, Жоао Пауло и Рафаел де Соуза. Контрактите и на тримата са за по 1 година, с опция за удължаване за още 12 месеца.

Рафаел Диего де Соуза е роден на 8 юли 1986 година и има двойно гражданство - бразилско и италианско. Централният защитник е играл е за тимове в Бразилия, Обенинените Арабски Емирства и Европа, като в Стария континент е играл за швейцарския Лугано.

Фелипе Безера Бризола е роден на 6 юни 1990 година в Бразилия. Играе в средата на терена, а преди да премине в Ботев се е подвизавал в тимове в Бразилия..

Жоао Пауло да Силва Араухо е роден на 2 юни 1988 година в Бразилия. Играе в най-предни позиции от своите сънародници и се изявява като централен нападател. Преди да облече "жълто-черния" екип е играл за отбори в родината си и в Корея.

Договор с клуба вчера парафира и Иван Стоянов. Контрактът на 32-годишния футболист е за срок от 1 година, с опция за удължаване за още 12 месеца. През миналия сезон Стоянов носеше екипа на Монтана, като за "сините" изигра 13 мача, в които реализира едно попадение.

Иван Стоянов е роден на 24 юли 1983 година в Сливен. Играл е още за отборите на Верея, ЦСКА, Лудогорец, Алания (Русия), Сливен и Щутгарт (Германия).