Велислав Вуцов е фаворит за треньорския пост в закъсалия отбор на „Монтана“. След като тимът от Северозападна България записа седма загуба от 9 срещи в първенството, ръководството на клуба реши да освободи Стевица Кузмановски.

Македонецът пое отбора в началото на сезона, но тимът играе слабо и в момента е на предпоследното място в класирането с една-единствена победа. Кузмановски си стегна багажа след домакинската загуба с 2:4 от „Локо“ (Горна Оряховица).

В момента ръководството на „Монтана“ се е спряло на няколко варианта за заместник на Кузмановски, но най-високо се котират акциите на Велислав Вуцов. Бившият треньор на „Левски“ бе спряган за треньорския пост в „Монтана“ и преди началото на сезона в Първата лига.

Тогава той трябваше да поеме тима, който се раздели с Емил Велев. Синът на вездесъщия Иван Вуцов дори изгледа на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора баража с „Поморие“ и се зарадва от победата на „Монтана“ (2:1), оставила клуба във футболния елит на България.

В крайна сметка тимът бе поет от Кузмановски, но сега може би ще се стигне до верния ход. Новият треньор трябва да встъпи в длъжност във вторник, когато от 18 часа е насрочена и първата тренировка за новата седмица.

48-годишният Вуцов за последно бе треньор на „Ботев“ (Пловдив) преди 2 години. Малко преди това води „Славия“. Вуцов има богата визитка в миналото си, като през различни периоди води „Левски“, „Черно море“, „Марек“, „Спартак“ (Плевен) и „Спартак“ (Варна). През последните месеци името му бе спрягано за ново завръщане на „Герена“, но това не се случи.