Берое постигна впечатляваща първа победа за новия сезон. След три равенства "заралии" най-накрая се развихриха и отнесоха Славия 4:1 насред "Овча купел". Охене даде преднина на старозагорци още преди почивката.

През второто полувреме "белите" изравниха, но в последните двайсет минути рухнаха. Автогол на Стефан Велков и два късни гола на Педро Еуженио донесоха за сефте трите точки в Първа лига.

Гръмкият успех дойде пред погледа на бившите футболни звезди на България Димитър Бербатов и Стилиян Петров. Както е известно, Бербо е близък ортак с треньора на Берое Александър Томаш, откакто бяха съотборници в ЦСКА в края на миналия век.

Берое започна по-добре мача, но опасни удари на Кохей Като и Мартин Райнов бяха отразени от стража на "белите" Марио Кирев. По-активната игра на гостите даде резултата в 22-та минута. С

лед добра атака Фиртулеску намери Като, който върна към Охене, а ганаецът стреля от границата на дъгата и прати топката в мрежата за 0:1.

До края на полувремето Райнов имаше още една добра възможност, но отново Кирев се намеси добре и предотврати втори гол в своята врата.

Чак след почивката играта Славия живна. В 58-ата минута Георги Йомов проби по дясното крило и намери Ивайло Димитров във вратарското поле, който хладнокръвно изравни. Вместо да потърсят пълен обрат "белите" съвсем сдадоха фронта към края на мача.

В 69-ата минута "зелените" отново дръпнаха в резултата, след като Стефан Велков си вкара автогол. Младият талант на "белите" опита да изчисти топката пред крака на Антон Карачанаков, но я бутна в собствената врата - 1:2.

Берое организира поредна отлична атака в 83-та минута, при която Цонев получи топката в пеналта и върна назад към Педро. Португалецът прати топката за трети път в мрежата на Кирев с прецизен шут – 1:3. В добавеното време старозагорци довършиха клетия съперник с четвърти гол.

Карлос Охене получи извеждащо подаване в наказателното поле, пое с гръб към вратата и подаде на непокритият Педро Еуженио, който фронтално на вратата от наказателното поле направи резултата 1:4.

Така Берое постигна първа победа в първенството и след трите равенства преди това продължава без поражение. Тимът на Сашо Томаш временно се изкачи на второ място в класирането преди изиграването на всички мачове от кръга.

Славия - Берое 1:4

0:1 Охене 22 1:1 Димитров 58 1:2 Велков 69 - автогол 1:3 Еуженио 83 1:4 Еуженио 90+3

Славия: Кирев, Димитров, Минчев, Мартинов, Матеус Биси, Венков, Велков, Велев, Йомов, Абуд, Шоколаров.

Берое: Перниш, Виданов, Желев, Кохей, Райнов, Охене, Фиртулеску, Динков, Леони, Негрут, Педро Еуженио

Стадион: "Славия" Съдия: Георги Кабаков