Президентът на Монтана - Златко Живков се зарече, че клубът му ще направи всичко по силите си, за да отстрани Левски от турнира за Купата на България. Кметът на едноименния град е убеден,че селекцията на Ферарио Спасов има сили да повтори подвига си отпреди три години, когато първо елиминира ЦСКА, а след това спечели и домакинския си двубой срещу Левски.

"Винаги предпочитам някой от големите отбори да ни се падне. Преди три години отстранихме ЦСКА и бихме Левски в този турнир. Още преди жребия се шегувах с нашия футболист Сергей Георгиев, че тогава вкара голове и на "червени", и на "сини", а сега не е лошо да го повтори. Ще дойдат много хора, ще има емоция за града. Ще направим всичко възможно да вгорчим живота на любимия ми "син" тим. Монтана е над всичко в този двубой", сподели Жиков пред колегите от "Тема Спорт".

"В момента домакинстваме на стадиона в град Чипровци. Ще направим нужното да приемем Левски в Монтана. Ефектът би бил несравнимо по-голям. Ремонтът на нашето съоръжение трябва да приключи до средата на октомври".

"Левски е фаворит в двубоя. Мачът няма да е протоколен в никакъв случай. За купата ние играем добре, достигнахме и до финал. Напрежението би трябвало да бъде в другия отбор, не в нашия. Левски са задължени да си вземат мача на всяка цена.

"Абсурд! Няма от кого и от какво да бъдат уплашени в България. При уговорката, че единствено Лудогорец е на друго ниво".