Старши треньорът на Локомотив Пловдив Воин Войнов обяви, че напусна отбора след успеха с 2:0 над Етър в мача от 14-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

"Много важна победа. Изключително съм щастлив, тъй като това за мен беше последен мач за Локомотив. Аз напускам. 20 точки съвсем не са малко. Пожелавам успех на Локомотив в следващите мачове. Тръгвам си най-вече заради публиката, тя е много взискателна, иска да побеждаваме във всеки мач, но това няма как да стане. Тръгвам си с гордо вдигната глава", заяви Войнов.

"Проведох разговори с президента. Още преди 3-4 мача казах, че ако аз съм причината, си тръгвам. Отпаднахме и за Купата, беше ясно, че напускам. Искам да успокоя обстановката. Мисля, че с това, с което разполагахме, се представихме достойно. Не искам да се оправдавам, но осем футболисти ни напуснаха. Имаше и спадове, може би трябваше да бъдем с едно място по-напред", каза още Войнов.

Очаква се той да бъде заменен от 50-годишния бивш босненски национал Бруно Акрапович, който за последно води хърватския РНК Сплит, а по-голямата част от футболната си кариера е изкарал в Германия.