Бившият треньор на Левски, Славия, Черно море и Ботев (Пловдив) гостува в предаването „Часът на Милен Цветков“ по „Нова телевизия“. 50-годишният специалист призна, че футболът ни никога няма си върне високите позиции, които имаше преди години. Вуцов призна, че сянката на баща му продължава да тегне над кариерата му и разкри, че италиански мениджъри са успели да му промият вижданията.

„Не се чувствам стар. Имам сили да направя още нещо добро в живота си. В личен план – децата ми стигат, но в чисто професионален план... Хобито ми е професия, любовта ми е професия. До ден днешен поне по десет часа на ден съм във футбола. Сега не съм ангажиран, но си се занимавам сам. Интересно ми е. От скоро имам едно ново професионално хоби – много ми е приятно, че започнах да се занимавам с деца. Дойдоха сериозни мениджъри, италианци, те ми промиха вижданията. Те са на мнение, че в България все още има таланти. Само че, едно време, това, което ние правехме, с една стратегия, едни планове, те работеха по друг начин и ние ги надминавахме. По наше време ние бяхме свикнали, който излезе от тунела да го бием. Та италианците казаха – таланти имате, но не ги развивате, както трябва“, сподели бившият треньор на Спартак (Варна), Спартак (Плевени), Янтра, Марек и Калиакра.

„За жалост, сянката на баща ми стои. Враговете казват, че съм постигнал всичко заради него. Минавал съм през трудности, криво ми е било, но не съм искал да се отказвам. Моят среден син върви добре в школата на Черно море. Най-малкият също се развива добре, вратар е. Малкият пострада. Беше в Левски. Аз го прибрах, направих най-доброто, в друг отбор е сега – в Царско село. Нещото, което аз не можах да постигна и да се реализирам, като млад, имах възможности, имах предложения за излизания, да заиграя в чужбина, но не отидох. Имаше правило до 24 години не можеше да се напуска. За малкия ми син имаше оферта от Италия. Не го пуснах, защото е на 15. Аз обаче съм убеден, че ще има нови възможности. Навън шансовете да успее са по-големи“, допълни Вили Вуцов.

„Явно адреналинът ми е в повече, когато съм на терена. Може би страдам след загуби. Да не си около мен. Сигурно и близките ми страдат. Но на хората на терена, след мача не се сърдя. Херо сбърка миналата седмица, но след това се извини. В България понятието за грешка се преекспонира. Въведохме едно правило 50/50. Като има грешка, трябва да се компенсира“, коментира емоцианалният специалист.

„Според мен шансовете да се върне времето, което беше, са малко по-малко от нула. Преди време нямаше толкова атракции – кина, спортни канали, нивото е друго. Второто – действителността у нас – едно време навсякъде се играеше. Там, където израснах, имаше игрища – футболни, баскетболни, сега няма. Това, което поддържа Бразилия – те са на плажа, на улицата. Ние това, което учехме на улицата, го няма вече. Аз гледам и децата ми – мислят, че една тренировка от 2 часа им достатъчна. Ние преди по 10-12 часа играехме. Да не говорим, че се промени и манталитетът – дискотеки и такива работи. Няма я и дисциплината. Едно време, ако не беше дисциплиниран навсякъде, нямаше как да успееш. Сега гледам няма уважение. Сега, за да постигнеш нещо, трябва с часове да се говори. Неотдавна синът имаше някакъв проблем и ми казаха, че такова им било поколението. Ами то защото такова е поколението, такъв ни е футболът, такава ни е политиката и всичко “, призна Вуцов.