Бившият треньор на Дунав (Русе) Веселин Великов е с отлично впечатление от стажа си в казахстанския колос и шампион Астана.

Той се учеше под вещото ръководство на Станимир Стоилов, Цанко Цветанов и компания и признава, че Мъри е жива религия в града и всички фенове на отбора го боготворят.

В момента младият специалист е без отбор, след като за последно бе начело на Дунав (Русе), който изведе от третото ниво на футбола ни до елитния ешалон, но в крайна сметка пътищата на двете страни се разделиха. 

"В Астана е просто уникално! Станимир Стоилов е направил един много добър отбор от средноевропейски ниво. Неговата дума в отбора е закон и като цяло каквото той каже, това се случва. Президентът го слуша и подкрепя на 100% и като цяло Мъри е истинска религия в отбора и града", коментира Великов пред Gol.bg.

"Бях там 9 дни и не бях оставен да скучая нито за секунда. Стоилов, Цанко Цветанов и Саид Ибраимов са просто фантастични треньори, няма какво да кажа за тях. Професионалисти за пример от които ние трябва да взимаме такъв и да се учим. 

"Хубавото е, че никой не им се меси в работата, те си я вършат сами и сами решават нещата. Няма вмешателство от ръководството и такива неща".

"Дунав? Никога няма да спра да ги следя. Малко ми стана обидно отношението на сегашния треньор, който обяви, че отборът не е подготвен физически. Най-лесно е да кажеш такова нещо след загуба, но смея да твърдя, че съм подготви тима добре. Просто не му прави чест да говори такива неща. Според мен отборът има качество и нещата може да се оправят и се надявам това да се случи".

"За момента нямам оферти. Това за Етър са спекулации. Познавам президента на отбора Александър Нанков и той стои твърдо зад треньора, така че нека да не намесват моето име".