Верея може да прибере втори опитен защитник. Заралии проявяват сериозен интерес към освободения от Етър ляв бек Веселин Минев (37 г.). Те желаят да подсилят редиците си и с десния краен защитник Пламен Крумов (32 г.), който бе натирен от Локомотив Пловдив. И двамата са свободни агенти. С тях наставникът на Верея Благомир Митрев се надява да заздрави ариергарда.

Благодетелят Галин Михайлов вече е разговарял с Минев, който е дал принципното си съгласие. Както е известно, неговият брат близнак Йордан е част от Ботев Пловдив. През есента Веско бе неизменна част от ариергарда на Етър, но с идването на Красимир Балъков бе освободен. Спортно-техническият щаб на Верея търси усилено и вратар, след като титуляря от есента Георги Аргилашки премина в градския съперник Берое. Предложен им е бил българин от чужбина, но новият треньор на вратарите Стоян Колев го е отказал.
 
В същото време стана ясно, че халфът Венцислав Бенгюзов е най-близо до Ботев Пловдив. Както е известно, той започна подготовка с Черно море в понеделник и позира, като ново попълнение, но 24 часа по-късно си тръгна. Като причина Бенгюзов изтъкнал, че нямало да може да се приспособи към живота в морската ни столица. Според запознати обаче той очаквал по-голямо възнаграждение. Халфът е гласен за заместник на Яя Меледже, който е искан от Левски. Бившият футболист на Пирин Благоевград очаквал и варианти за чужбина. Засега в тима остава нападателят Валери Домовчийски.