Берое почти сигурно ще си върне нападателя Венцислав Христов, разбра "Тема Спорт". Преди дни той подписа с другия старозагорски клуб Верея, където ще доиграе сезона. След края на шампионата Христов ще се премести при зелено-белите. Нападателят вече рита за Берое в периода 2013/15, като записа 46 мача и 17 гола за тима. Оттам бе преотстъпван в украинския Металург Донецк. Игра още за Риека, Левски и Нефтохимик.

Преди да подпише с Верея, Венци Христов е имал разговори с ръководството на Берое. Двете страни са се разбрали той да си върне формата във Верея и от лятото да парафира със зелено-белите. Преди дни в интервю за "Тема Спорт" футболистът обяви, че се чувства отлично в Стара Загора, където има добри приятели и познава голяма част от играчите.

През есента Христов носи екипа на руския елитен СКА Ха-баровск, но напусна през зимата. Доскоро той поддържаше форма с Локомотив София, чийто юноша е. В момента старши треньорът на Берое Александър То-маш залага на върха на атаката на Мартин Камбуров, който наскоро подписа нов договор, след като настоящият му бе до лятото. През идната кампания обаче Камбуров ще играе по-малко, тъй като е вече на 37 години.

Аут до края на сезона заради контузия е румънският нападател Драгош Фърчулеску. Той се очаква да е готов за игра за началото на следващата кампания. През лятото изтича наемът на Антон Кара-чанаков от полския Краковия Краков. Затова и наставникът на зелено-белите Александър Томаш е решил да подсили атаката си с Венцислав Христов. Надеждата на Томаш е тимът да играе в квалификациите за Лига Европа през лятото.