Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България.

"Орлите" се наложиха с минималното 1:0 над Славия, като двубоят се игра на стадион „Трейс Арена".

Това пък бе достатъчно на новия наставник на разградчани Пауло Аутуори да потегли с трофей, още след първия си официален мач начело на тима.


Лудогорец натисна своя съперник още с първия съдийски сигнал. Това можеше да даде резултат в 8-ата минута. Кешеру засече с глава центриране отляво, но встрани от вратата.

След четвърт час игра,  хубава триходова комбинация Кешеру - Сисиньо - Кампаняро завърши с много слаб и неточен удар на последния. Секунди по-късно Натанаел центрира перфектно в наказателното поле, където Кешеру засече с глава, но доста далеч от целта.

След още минутка, Лудогорец по чудо не поведе. Марселиньо получи в наказателното поле и стреля без забавяне, но топката се отби в напречната греда.

В 21-ата минута и Славия погледна към вратата на съперника. Галин Иванов стреля директно от фаул, но встрани от вратата. Отоговорът на разградчани не се забави - Натанаел центрира към Кешеру, който обаче отново бе неточен с глава. В 26-ата минута Внадерсон и Марселиньо направиха чудесно двойно подаване в наказателното поле, но Стергиакис улови миг преди Марселиньо да нанесе решителен удар.

"Белите" опитаха да отбележат с далечен удар на Галин Иванов, който обаче не затрудни Ренан. Същото, но на другата врата, стори и Кампаняро.

В 31-ата минута логичното се случи и Лудогорец поведе. Натанаел подаде в наказателното поле към Марселиньо, който пък намери Кешеру. Румънецът от своя страна с плътен удар от около точката за изпълнение на дузпа бе точен за 1:0.

Славия можеше да изравни мигновено. Мощна тупалка на Галин Иванов от сериозна дистанция бе на път да намери мрежата, но Ренан плонжира и изби в корнер.

До края на полувремето Марселиньо подаде от фаул към Кешеру, който обаче се подхлъзна и прати топката в аут.

В началото на втората част Шоколаров стреля от разстояние - право в Ренан. Същото стори и Мисиджан, като в този случай Стергиакис улови без особени проблеми.

В 55-ата минута Кампаняро нанесе техничен удар към долния десен ъгъл, но вратарят на Славия с чудесен рефлекс изби.

В 61-ата Мисиджан нахлу в наказателното поле, прмина през Андреа Христов и излезе сам срещу вратараря. Ударът му от малък ъгъл обаче бе спасен от Стергиакис. Младият страж на "белите" се намеси решително и секунди по-късно, след изстрел на Вандерсон.

В 69-ата минута хубав удар на Галин Иванов рикошира в защитник на Лудогорец и излезе в корнер.

Четвърт час преди края на редовното време, феновете на Славия запалиха факли и ги хвърлиха на терена. Това наложи двубоят да бъде прекъснат за около 2 минути.

В последните минути Славия упражни натиск. Това обаче доведе само до няколко статични положения пред вратата на Ренан.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Кешеру

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Натанаел, Моци, Форстър, Дяков, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру

СЛАВИЯ: Стергиакис, Александров, Христов, Иванов, Велковски, Мартинов, Гамаков, Ангелов, Цветанов, Карабельов, Шоколаров