Две срещи са се провели в управата на Ботев (Пловдив) на Нова година, едната още по обяд на 1-и януари, заради оферта от италианския СПАЛ (Ферара) за юношеския национал Станислав Шопов. Капитанът на юношеския национален отбор на България до 17 години е желан от италианския клуб от Серия "А" без проби. Той е бил наблюдаван по време на европейските квалификации през ноември в Словения и е един от двамата българи, които са били харесани от западните клубове.

Станислав Шопов, който е роден през 2002-а година, заедно с родителите си и мениджърът му Антъни Раво вече посетиха базата на СПАЛ (Ферара) точно в дните преди Коледа. Там те са уточнили личните условия на играча, както финансови, така и битови. Сега двата клуба стартирали преговорите за трансфера, тъй като макар и на 16 години, Станислав Шопов има професионален договор с Ботев. Очакванията са до дни да стане ясно дали ще се стигне до сделка или не.

Родният отбор на легендата Фабио Капело СПАЛ (Ферара) се върна в елита на италианския футбол през миналия сезон след близо 50 години пауза. Амбицията на ръководството е да се утвърди в Серия "А" и да стане проект за развитие на млади таланти. Освен Шопов, тимът е набелязал още четирима играчи до 19 години за трансфери тази зима - един поляк и двама латиноамериканци с испански паспорт