Головият хищник на Ботев Враца – Валери Божинов, даде интервю пред ФИФА.

Екип на световната футболна централа отиде специално до северозападна България, за да се види с бившия нападател на Манчестър Сити и Ювентус.

В него страшилището за противниковите защити заяви, че винаги е играл футбол с голяма любов и разясни защо е решил да продължи кариерата си в новака в Първа лига.

"Причините с две. Първата е, че вторият ми баща е треньор тук. Втората, защото Ботев има дълга история и е ценен и уважаван клуб в България. За мен е важно, когато играя, да се чувствам щастлив и да се наслаждавам на играта. Тук това го има!", заяви Божинов.

Той се върна назад във времето, когато започна да гради кариера с екипа на Лече и за престоя си в Сити, където претърпя две тежки контузии, които му попречиха да се наложи при "гражданите".

"Италия е втората държава, в която израснах. Моята кариера тръгна оттам. Италия ми подаде ръка, направи ме да бъда Валери Божинов. В Англия имах трудни моменти, получих две травми, но не гледам само негативните неща. Видях как от нищо стана нещо. За отрицателно време Манчестър Сити стана голям клуб. Всеки има голям респект и уважение към Манчестър Сити", каза Божинов.

Той заяви още, че през кариерата си е сменил много държави и отбори, което го е направил по-мъдър. "Научих много неща – езици, историята на градовете и клубовете, в които съм бил", добави снайперистът в наказателното поле.

Накрая Божинов говори и за бъдещите си планове. "Поставил съм си за цел да играя в 20 отбора. Тогава ще прекратя кариерата си. В момента са 15-16. Това е в кръга на шегата, разбира се. Но се надявам, че ще играя и в други отбори, ще видя още места", пожела си звездата на врачани.