Ботев (Пловдив) е близо до намирането на нов треньор след раздялата с Николай Киров. “Канарчетата” водят преговори с бившия селекционер на Сърбия Радован Чурчич, съобщава "Меридиан мач".

Той бе привикан на разговори под тепетата само часове след раздялата с Белия. Специалистът се е срещнал с част от шефовете на Ботев в Гранд хотел “Пловдив” в сряда вечер. Според запознати първоначалните преговори са преминали оптимистично, а интересен факт е, че ролята на преводач в тях е изпълнявал вратарят Иван Чворович. Стражът е помогнал на “жълто-черните”, въпреки че договорът му изтича и той повече няма да играе за клуба.

Иначе последното назначение на Чурчич е било в Тайланд, където той е водил местния Муантонг Юнайтед. Преди това той е работил около 6 години за националния отбор на Сърбия. Стартира като асистент на селекционера през 2010 година, а след това временно застава и начело на отбора. Следва назначение като селекционер на младежкия национален отбор на Сърбия, а през 2014 година официално е сложен начело на “А” отбора на западните ни съседи и води тима близо две години.

Радован Чурчич е на 47 години и притежава УЕФА Про лиценз. Любимата му схема на игра е 4-3-3.