Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели по време на заминаването на разградчани за Уелс, че тимът е бил ощетен до този момент с 4 точки в родното първенствто, заради съдийски грешки.

"Зелените" заминаха тази сутрин от летище Варна за Уелс, където ще се изправят срещу ТНС в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият двубой в Разград завърши с категоричното 5:0 в полза на "орлите".

Петричев похвали Вандерсон, който се очаква съвсем скоро да получи повиквателна за мача на националния отбор на България срещу Англия. Директорът засегна и темата за Марселиньо.

"Нека проявим уважение към съперника, отиваме да изиграем пореден мач от Европа. Победата би била престижна за Лудогорец, не гледаме на мача като протоколен. Надявам се да не е това феърплеят, защото Лудогорец загуби 4 точки в първенството, заради ощетяване, ако това е феърплеят, той е срещу Лудогорец. Надявам се да ставаме свидетели на коректни отсъждания в следващите мачове.

Адмирирам решението за Вандерсон. Когато имаш качествени чужденци, няма причина да не бъдеш повикан в България. Доказан футболист е, той е в основата на Лудогорец за успехите ни в Европа, няма да се стресне, той е играч за големи мачове. Той ще направи голям мач на Уембли.

Мисля, че е крайно време да се отървем от тези скрупули. Големи футболни сили използват чужденци, а ние продължаваме да гледаме тесногръдо. Всички сили трябва да са впрегнати, за да има успех националният отбор. Това, което знаете вие, това знам и аз. Четох го в медиите, знам, че националния селекционер следи Вандерсон, няма да бъда изненадан ако получим и покана за него.”

Мисля, че казусът с Марселиньо е приключен по положителен начин. Създаде се сериозна обстановка, но когато мине малко време, започваме да гледаме по-трезво на нещата, аз държа на тези момчета, с които съм от 8 години.

Радвам се, че успяха да си оправят отношенията с треньора. Негова беше инициативата за разговор, начинът по-който той подходи, аз адмирирам подобрен подход. Той е умен футболист. Слава Богу, че нещата между двамата се нормализираха", каза Петричев.