Президентът на Славия Венци Стефанов и бившият собственик на Левски Тодор Батков коментираха проблемите в българския футбол в "Неделята на NOVA"

"Новият шеф на БФС трябва да бъде „богат и честен бизнесмен, доказан в спортните среди и с авторитет, а не фалирал човек". Това заяви членът на Изпълкома на БФС в оставка и президент на Славия. 

„Президентите на водещите клубове трябва да бъдат в Изпълкома. И отсега нататък трябва работа, работа и пак работа, и то главно с детско-юношеския футбол”, допълни Батков.

Двамата събеседници казаха още, че е нормално членовете на Изпълкома на БФС да подадат оставки, след като президентът Борислав Михайлов се оттегли от поста си. Според Батков, откакто Михайлов е президент на Съюза, България има 3-4 пъти повече представители в УЕФА. Неговата оставка може да рефлектира и върху извънредните субсидии, които получаваме, смята още екс собственикът на „Левски”.

Според Стефанов твърде вероятно е расисткият скандал, избухнал след мача България – Англия, да е бил предварително подготвен. 

„Това е в стила на английските таблоиди. Подобен пример е и провокацията с Иван Славков преди години”, допълни Батков. Той обяви, че не може да търпи медиите на Острова да наричат футболистите ни „животни”, и то заради „поведението на няколко леконравни момчета”.

Бившият собственик на „сините” обаче не спести критиките си към националния ни отбор. „С поведението си те не показаха дори желание за победа”, категоричен бе Батков.

„Оттук нататък, при игра в чужбина, където и да ни хванат, ще ни разковават”, коментира Стефанов.