Ръководството на Арда прави всичко възможно тимът да се върне в Кърджали още този сезон. Това ще стане факт само ако първенството се доиграе. Индикациите засега са шампионатът да бъде рестартиранпрез юни. До тогава новакът трябва да е готов с поставянето на осветлението, пише "Тема спорт".

Както е известно, в края на февруари започна сериозен ремонт на съоръжението. Стадионът е с нова тревна покривка, с поливна система и дренаж. Бяха излети постаментите за пилоните за осветлението, което пък има надежда да бъде монтирано до края на май.

Така, ако всичко върви по план и няма усложнения, Арда може да доиграе сезона в Кърджали, без значение как ще продължи той - със или без плейофи. Както е известно, до момента сините домакинстваха само два пъти на "Арена Арда" - на старта на сезона срещу Ботев Пд, когато мачът бе отложен с 24 часа заради порой, и в двубоя за купата с ЦСКА. През останалото време кърджалийци приемаха своите съперници на "Лаута", като за това плащаха наем.

С оглед кризата в момента от ръководството на Арда ще помолят БфС дори и да не са готови на сто процента със стадиона, да се върнат в Кърджали, за да не дават излишни пари за наем на съоръжението на Локо Пловдив. Новият старши треньор Николай Киров-Белия пък вече е започнал работа по лятната селекция.

Според запознати специалистът гледа основно играчи от Втора лига, където финансовото положение на доста от клубовете е тежко. Вече е набелязан и първият нов. Това е вратарят Павел Здравков. Синът на Здравко Здравков-фози в момента е част от Нефтохимик. В плановете на Киров са и играчи от фК ЦСКА 1948 Сф, Локо ГО, Монтана и Септември Сф.