Ботев Пловдив договори първо ново попълнение за следващия сезон, пише "Тема Спорт". "Канарчетата" се разбраха с централния защитник Виктор Генев. В момента той е част от Берое, но се очаква в най-скоро време да приключи отношенията си с клуба.

Бранителят не попада в плановете на Димитър Димитров-Херо. Договорът му е до юни и няма да бъде подновен.

За Виктор Генев това ще е втори период при "канарчетата". Той носи "жълто-черната" фланелка през пролетта на 2017-а, след като тогава се оказа ненужен в Левски и бе привлечен от Николай Киров-Белия. 31-годишният централен защитник направи силни мачове за Ботев (Пд), с който спечели и Купата. Това му донесе и трансфер в израелския Ашдод.

В Коматево Генев ще смени друг бранител - Костадин Ничев. Той е първият, с когото "канарчетата" ще се разделят. Договорът му е до лятото и няма да бъде подновен. Както е известно през зимата Ботев (Пд) продаде на хърватския гранд Хайдук - Кристиан Димитров. Тогава Ферарио Спасов взе пак играч от Берое - Иван Бандаловски. Той дойде като свободен агент, след като разтрогна със заралии.

Иначе вчера Берое се превърна в първия роден клуб с трансфер по време на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. Старозагорци подписаха с