Етър Велико Търново победи драматично Дунав Русе с 5:3 в първи мач от последния кръг на редовния сезон на efbet Лига.

Двата отбора спретнаха истинско голово шоу на стадион "Ивайло" и "драконите" едва не изненадаха домакините си в края на мача, въпреки че изоставаха с три попадения.

Още в 8-ата минута Милчо Ангелов откри резултата след асистенция на Антон Огнянов. В 20-ата минута Фернандо Кавалканте възстанови равенството, след като изпревари вратаря Христо Иванов в малкото наказателно поле.

В 39-ата минута Етър отново излезе напред. Здравко Илиев центрира отдясно към далечната греда и Флорент Боджадж с плонж засече за 2:1!

После Етър вкара още две попадения и се виждаше сигурен победител. В 63-ата минута Тонислав Йорданов с фамозно изпълнение от фаул от над 20 м матира стража на гостите, а в 76-ата минута отново той се разписа след асистенция на Ангелов.

120 секунди по-късно Кавалканте изведе Стефан Христов, който вкара за 2:4, а в 82-ата минута драмата стана пълна. Свилен Щерев се измъкна от Георги Купенов и вкара отблизо за 3:4! В продължението Здравко Илиев се възползва от контра и с бомбен удар оформи крайното 5:3 за домакините.

До края Етър все пак удържа преднината си и завърши редовния сезон с 27 точки и е непоклатим от 10-то място. Дунав остава с 19 т. и е твърдо на предпоследната 13-та позиция. 

Етър - Дунав 4:3

1:0 Ангелов 8
1:1 Кинтела 20
2:1 Боджадж 39
3:1 Йорданов 63
4:1 Йорданов 76
4:2 Христов 77
4:3 Щерев 83
5:3 Здр. Илиев 91

Етър: Иванов, Запрянов, Скерлев, Огнянов, Купенов, Пехливанов, Колев, Кацаров, Йорданов, Ангелов, Боджадж

Дунав: Макенджиев, Димов, Николов, Колев, Цанков, Милчев, Лазаров, Христов, Ненов, Долапчиев, Кинтела