Смятаният за сигурен нов в Ботев Пловдив конгоански защитник Клевид Дикамона почти сигурно няма да дойде в България. Причината - разминавания при преговорите с канарчетата.

"България? Не, нямам наме­рение да пътувам за там в скоро време. Нямам купен или резервиран билет. Исти­ната е, че чрез моят адво­кат и мениджър получиха ед­на оферта от Ботев, но не съм приемал нищо и няма как да я приема в този вид. С па­рите всичко е точно. Разминаванията са от друго есте­ство. Като условия, продължителност на контракта", разкри бранителят пред в. "Марица", цитиран от Тема спорт. За последно той е бил част от шотландския Хартс.

"Не съм разговарял с Фериборе Доре, не зная откъде имате такава информация. Казвам ви, не съм получавал втора оферта от Ботев. Ако получа и нещата ме устрой­ват, ще разговарям първо със семейството си. След това ще звънна и на Фериборе да разуча за какъв клуб става въ­прос. Затова ви и казвам. В момента съм си в Париж и нямам резервиран билет за по­лет за България", каза Дикамона.

В същото време ръковод­ството на Ботев Пловдив поднови договора на младока Станислав Работов. Един от най-големите таланти на ка­нарчетата сложи подписа си върху дългосрочен договор с пловдивчани. Настоящият изтичаше през зимата на 2022 година. Новият кон­тракт е за още два сезона -до лятото на 2024 година.

Станислав Работов е ро­ден през 2002 година и е про­дукт на жълто-черната шко­ла. Бранителят бе наложен в титулярния състав от Ферарио Спасов и до момента има 14 мача с екипа на пловдивчани.