Арда победи с 2:0 новака ЦСКА 1948 в последен двубой от третия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Васил Левски". Точни за гостите от Кърджали бяха Спас Делев (14') и Иван Коконов (59'), който се разписа след изключително красиво изпълнение на задна ножица.

Домакините се отчетоха с една греда в средата на второто полувреме чрез Мартин Камбуров, но играта на футболисите на Красимир Балъков не беше убедителна в този мач и логично се стигна до загуба.

Така Арда събра пет точки и се изкачи до 5-ото място в класирането на първенството без загуба до момента, докато "червените" останаха с две точки и са на 11-то място пред Левски.

Двубоят започна добре за гостите, които поведоха в резултата в 14-ата минута.  Домакините сгрешиха при изнасянето на топката, а Коконов изведе Спас Делев, който сам срещу Наумов не сгреши и реализира.

Денислав Александров пропусна да изравни за "червените" в 33-та минута с далечен удар, а Светослав Ковачев върна услугата малко по-късно. Три минути преди края на редовното време той дриблира покрай двама защитници на домакините и остана очи в очи с Наумов, но стреля покрай страничната греда в аут.

Арда поведе с 2:0 в 59-та минута с великолепен гол. Наумов отрази удар на Матеус Леони и топката влезе балонно в наказателното поле, където Коконов я посрещна със задна ножица право в мрежата на "червените".

В 71-ата минута Мартин Камбуров напомни за себе си и беше близо до попадение, но ударът му с глава се отби в страничната греда. В края ветеранът се размина отново с гола, стреляйки покрай вратата от удобна позиция.

В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на лидера Царско село. Арда пък приема на своя стадион Ботев Пловдив.