Пълен хаос в Ботев (Пловдив). Така най-кратко, точно и ясно може да се опише ситуацията при "канарчетата". Клубът е без благодетел, без президент, без изпълнителен директор, без спортен такъв, без административен, пише Тема спорт.

А от петък вече е и без старши треньор. Има едно сдружение, което очевидно не знае какво да прави с клуба и е в шах. Отделно, средствата изтъняват с всеки изминал ден, а задълженията се трупат. Видно е от показаното срещу Монтана, че Ботев няма и отбор. Реално в момента няма кой да приеме оставката на Ферарио Спасов.

След загубата на "Огоста" единственият шеф - пропкуристът Асен Караславов, каза, че ще обсъдят с ръководството и с Феро неговото напускане. С кое ръководство, че не е ясно? Защото такова в Ботев няма. Двама, които се смятаха за част от него - Тервел Златев и Гиздаков, вече обявиха, че не искат да бъдат вписвани.

Така към днешна дата единственото сигурно и ясно в Коматево е, че Ботев играе в жълто-черен екип и дотам.

Иначе вчера се появи информация, че играчите ще вземат пари преди домакинството на Левски. Според kotasport "канарчетата" ще получат две възнаграждения - за юли и август. Одитът в Ботев наскоро показа, че месечните заплати са над 300 бона, а в момента задълженията в това перо са 600 000 лева.

В Ботев продължава да цари управленски хаос след оттеглянето на Георги Самуилов от клуба, а сега и треньорски, след като Феро подаде оставка. Два дни след това - събота и неделя, нямаше нито едно изказване от клуба в тази насока, а иначе в последно време декларациите по всякакъв повод бяха десетки.

Говори се, че Петър Пенчев ще води временно тима, но от клуба няма нито вопъл, нито стон по темата.