Ботев Враца взе дербито на Северозапада, след като победи с 2:0 Монтана у дома в първи мач от 7-ия кръг на efbet Лига.

Головете за възпитаниците на Антони Здравков вкараха Димитър Буров в последните секунди на първото полувреме и Даниел Генов в 58-ата минута.

С успеха Ботев събра 10 точки и се изкачи на 7-мо място преди останалите срещи от кръга. Монтана остава с 8 т. В следващия кръг врачани гостуват на Левски, докато новакът приема Славия.

Интересното е, че с успеха тази вечер Ботев изравни директните показатели срещу Монтана в мачовете помежду им в елита – по 2 победи за всеки и 1 равенство.


Първите минути преминаха изцяло под диктовката на гостите. В 6-ата Янко Ангелов отправи мощен шут към вратата на Красимир Костов, но стражът спаси.

После на Тони Тасев с прехвърлящ пас намери Николай Минков, който шутира към вратата на Ботев, ноКостов отново се отчете със страхотна проява.

Доминацията на гостите продължи и в следващите минути, като Тасев навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, но за сетен път Костов беше на мястото си. При добавката лявата греда спаси домакините.

Противно на логиката, в последните секунди на първата част домакините откриха резултата. Том с пас като по учебник намери Димитър Буров, който прониза Благой Макенджиев.

След час игра Ботев удвои преднината си. Петър Атанасов напредна на скорост в половината на и отправи страхотно подаване към Даниел Генов, който беше точен за 2:0!

Ботев Враца - Монтана 2:0

Голмайстори: 1:0 Буров (45+1), 2:0 Генов (58)

Ботев: Костов, Ндиайе, Зехиров, Керчев, Узунов, Генов, Буров, Миланов, Педро Лагоа, Атанасов, Уелингтон

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Йорданов, Айтов, Цонков, Илиев, Ангелов, Тасев, Билал Бари, Балджийски, Минков