Коронавирус пламна в Арда Кърджали. След новите тестове, които са направени на играчите на отбора е установено, че общо седем от тях са заразени. Това са Михаил Александров, Матеус Леони, Пламен Крумов, Иван Коконов, Светослав Ковачев, Румен Руменов и Андрия Бубняр.

След новите положителни случаи в състава на Николай Киров, на футболистите са им направени нови тестове.

Всички заразени са поставени под карантина, което затруднява тренировъчния процес на Арда преди предстоящия мач срещу Лудогорец от осмия кръг на efbet Лига. И седемте играчи, които са с COVID-19 отпадат от сметките на Киров за въпросния двубой срещу шампионите, пише Котаспорт.

Не е изключено още футболисти от състава на Арда да излязат положителни за коронавирус след новата серия тестове, които са им направени.

По протокол, ако в състава има над 10 заразени с коронавирус, двубоят с Лудогорец трябва да бъде отложен.

Част от заразените играчи – Иван Коконов и Светослав Ковачев, бяха в групата на Арда при гостуването на Черно море във Варна през изминалия уикенд. Те са установени, че са положителни за COVID-19 едва след мача.

Михаил Александров, който е един от заразените, също е бил с отбора на Арда във Варна, въпреки че не бе в окончателната група на Николай Киров за срещата.