Арда Кърджали разби с 3:0 у дома Монтана в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Двубоят започна с минута мълчание в памет на Никола Спасов, който почина от коронавирус.

Головете за домакините вкараха Иван Коконов в 29-ата минута, Румен Руменов (63‘) и Спас Делев (69‘).

5 минути преди края на първото полувреме пък гостите останаха с човек по-малко на терена. Тогава Янко Ангелов влезе с бутонките напред в гърдите на Руменов и съдията Волен Чинков го изгони без колебания.

С успеха Арда събра 24 точки и временно се изкачи на 3-то място в класирането. Монтана заема 11-та позиция с 12 т., с една повече от Левски.

В следващия кръг отборът от Кърджали гостува на "Герена", докато новакът в елита приема Царско село.


Домакините започнаха активно срещата и създадоха няколко опасности чрез Делев и Иван Коконов, но те не застрашиха сериозно Орлинов.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Коконов попадна в прегръдките на своите съотборници. Той получи пас отдясно след центриране край Сенхаджи и от близко парира Орлинов, за да поведе Арда напред.

Пет минути преди почивката Янко Ангелов получи директен червен картон и остави гостите с 10 човека. Това се случи, след като той влезе брутално в гърдите на Румен Руменов с бутонките напред при спорна топка и реферът Волен Чинков логично го прати под душовете.

В 63-та Румен Руменов удвои аванса на домакините, след като получи отличен пас от Делев и матира Орлинов. Само 6 минути по-късно Спас Делев премина през двама бранители на гостите като на слалом и оформи крайния резултат.

Арда - Монтана 3:0

Голмайстори: 1:0 Коконов (30), 2:0 Руменов (62), 3:0 Делев (69)

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, Ковачев, Коконов, Руменов, Лозев, Сулака, Матеус Леони, Котев 

Монтана: Орлинов, Илиев, Башлиев, Цонков, Кики, Сенхаджи, Ангелов, Тасев, Бари, Георгиев, Минков