Оферти от елитни тимове са причината звездата на "Локо" (Сф) Илиян Стефанов да бъде изваден от тима на „червено-черните“.

По информация на „Мач Телеграф“ за неговите права наддават "Берое" и "Черно море", като предложението на старозагорци е малко по-добро във финансово отношение. Стефанов има договор с „железничарите“ до юни 2021 г. и след месец ще може да подпише с всеки клуб, който го пожелае.

Сериозен интерес към него е имало и от ЦСКА 1948 и то за трансфер още през януари, но плеймейкърът е отказал предложението. Заради отличните оферти, които Стефанов е получил, той се е главозамаял и в последните мачове е играл доста под нивото си. От последния му гол – при 3:1 над "Пирин" (Бл), вече минаха 2 месеца.

Иначе Стефанов е на 22 години, като дебютира за „железничарите“ във Втора лига още през 2017 година. До момента той има 52 мача и 9 гола. Този сезон е най-силният му - с 5 попадения в 13 срещи, но както вече споменахме, последният му гол бе преди 2 месеца. Стефанов има и 2 мача за младежкия национален тим – влиза като резерва при успеха с 2:1 над Сърбия и при поражението с 0:2 от Русия.