"Арда" е много близо до първия си входящ трансфер тази зима, пише „Мач Телеграф“. Отборът от Кърджали е на финалната права за привличането на гръцкия бранител Манолис Русакис. Той е собственост на "Ксанти", но ще дойде под наем до края на сезона.

Русакис е на 24 години, впечатлява с габарити, като е висок 190 см., но пък е тотално извън форма, защото няма мач от една година. През януари 2020 г. той играе за "Платаниас" и оттогава не е бил на терена. Роденият на остров Крит футболист е минал през школите на "Паниониос", ОФИ Крит и "Платаниас".

Започва професионалната си кариера в "Пантракикос" през 2016 г. За отбора от Комотини записва 7 мача. След това преминава през "Ермис" Зониана и "Анагениси" Кардица. Част е от "Платаниас" от 2018 г., а сега вече е собственост на "Ксанти".

Манолис Русакис ще бъде привлечен за заместник на напусналия иракски национал Ребин Сулака, който дори се свързва с преминаване в "Левски". "Арда" има нужда от подсилване в отбрана, защото аут до края на сезона е и най-стабилният бранител на тима – Петко Ганев,