Локомотив Пловдив ще подпише договор за сътрудничество с аржентински клуб. "Черно-белите" ще си партнират за в бъдеще с Индепендиенте. От известно време славният клуб от Буенос Айрес поддържа отношения с Локо, но сега двата клуба са започнали разговори за официално обвързване.

До този ход се е стигнало при посещението на Христо Крушарски в Аржентина. Той бе в Южна Америка за празниците и се срещна с ръководните фактори в клуба, пише "Тема спорт".

През есента на миналата година Крушарски и тогавашният треньор на "смърфовете" - Бруно Акрапович, бяха в Бразилия за сътрудничество с Крузейро.

Така Локо може да се обвърже с два клуба от Южна Америка, като бъдещите планове включват взаимоотношения между школите.

Междувременно, отборът продължава лагера си в Поморие. Днес предстои изиграването на поредната контрола - срещу Берое в Стара Загора.

В тима все още няма нито едно ново попълнение, което притеснява наставника Александър Тунчев, който заедно със спортния директор в клуба - Георги Иванов, не спира да гледа чуждестранни играчи. Двама вече изкараха неуспешни проби на "Лаута", чакат се нови двама в следващите дни.