Монтана победи с 1:0 ЦСКА 1948 в първи мач от 18-ия кръг на efbet Лига.

Домакините стигнаха до успеха с гол от дузпа на Тони Тасев в 22-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Георги Русев срещу голмайстора на "сините".

После попадение на Симеон Петров от гостите беше отменено за засада, а Монтана завърши срещата с 10 души, след като в 61-ата минута Сергей Георгиев беше изгонен за втори жълт картон.

До края възпитаниците на Атанас Атанасов все пак задържаха крехката си преднина и постигнаха първа победа в първенството от 9 мача насам, от които Монтана загуби 6 и 3 завършиха наравно. 

С успеха новакът в елита събра 17 т. и се изкачи на 10-то място в класирането. ЦСКА 1948 остава на 6-та позиция с 27 т.


Монтана започна мача по-добре и след четвърт час игра Давид Кики стреля опасно и след намесата на вратаря, топката се отби от гредата. Минути по-късно Монтана стигна до гол след дузпа за фаул на Георги Русев срещу Тони Тасев, който сам реализира наказателния удар за 1:0.

В самия край на полувремето гол на ЦСКА 1948, дело на Симеон Петров, беше отменен заради засада на Галин Иванов.

Втората част започна без сериозни опасности, а четвърт час след подновяването на играта Монтана остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Сергей Георгиев в рамките на по-малко от десет минути.

ЦСКА 1948 опита да натисне съперника, но стигна до два удара на Галин Иванов - първият в аут, а вторият в стената след фаул. В последните минути гостите обсадиха вратата на домакините, но така и не стигнаха до точен удар.

Монтана - ЦСКА 1948 1:0

1:0 Тасев (дузпа) 27

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Кики, Цонков, Терзиев, Каменов, Тасев, Анелов, Георгиев, Минков

ЦСКА 1948: Наумов, Савов, Петров, Марин, Лясков, Чочев, Шопов, Александров, Русев, Топузов, Галин Иванов