С два гола в началото на второто полувреме Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 Арда (Кърджали) като гост в мач от 22-рия кръг на Първа лига, информира БНР.

С победата "черно-белите" събраха 43 точки и поне за 24 часа излязоха на второ място в класирането с равен брой с третия ЦСКА София, който в неделя гостува на Берое.

Арда пък допусна първа домакинска загуба от началото на сезона и пропусна шанса да изпревари съперника си и да излезе на трето място в първенството. "Сините" са четвърти с 38 точки.

На "Арена Арда" гостите от Пловдив бяха по-активни през първото полувреме, но не успяха да материализират по-добрата си игра в гол. Най-близо до него бе бранителят Давид Малембана, чийто удар от фаул обаче бе спасен от вратаря на домакините Иван Караджов.

Само две минути след началото на второто полувреме обаче Локомотив поведе. Добра комбинация на левия фланг между Момчил Цветанов, Петър Витанов и Димитър Илиев завърши с ниско центриране към границата на наказателното поле и оставеният непокрит Кристиан Илич откри резултата с хубав удар с вътрешната част на ходилото.

Играчите на Александър Тунчев стигнаха до втори гол в 54-тата минута. Димитър Илиев се възползва от неразбирателство в защитата на Арда между Караджов и защитника Никола Таравел, стигна първи до топката, заобиколи стража и с удар с левия крак реализира за 2:0.

Чак след втория гол Арда погледна по-смело към вратата на пловдивчани, но така и не създаде чиста голова възможност пред вратата на Илко Пиргов.