Една от най-големите легенди на "Ботев" (Пд) – Марин Бакалов даде мнението си за ставащото в клуба. „Първо, това ръководство и този треньорски щаб на "Ботев" имаха нужното време и най-вече комфорт от страна на публиката, за да изградят отбора по начина, по който те искат. Това, което е факт, че има сериозно разминаване между това, което очаква и иска публиката, и това което се получава реално.

На отбор като "Ботев" му приляга да бъде поне в шестицата, а сега е далеч от нея. Вярно е, че най-важната цел беше отборът да се спаси от попадане в най-долната четворка и това стана. Макар, че ако не беше онзи изравнителен гол на Славия в Търново, сега положението в "Ботев" можеше да е далеч по-тежко“ - започна играч номер 2 по мачове в българските футболни първенства. Той е категоричен, че с Тодор Неделев в редиците „канарчетата“ щяха да изглеждат значително по-добре. „Не знам какво е точно положението с новия му договор, но е важно да остане. Мисля, че той много ни липсва в атаката. Не знам точно колко щеше да е по-добре с него, но със сигурност щеше е по-добре. Тодор Неделев е олицетворението на всички големи генерации в историята. Във всяка от тях сме имали играчи като него. От селекцията, която беше направена през зимата има някои играчи, които ми допадат. Например Маркиньос. Мисля, че той е качествен, нестандартен футболист, който работи доста бързо с топката. Не искам да влизам в конкретика за всички останали.

Важните мачове, които бяха с голям залог, вече минаха. В тях ръководството и треньорът трябва да са се убедили вече кой става и кой не става. Останалите мачове до края на сезона трябва да ги изиграят за публиката. По-големият и най-важният въпрос обаче е какво става от тук нататък с ръководството. Ще остане ли Зингаревич, ще издържа ли клуба. Да излезе да представи визията си и какви са намеренията му от тук нататък. Феновете на "Ботев" ги приеха с много надежди, но дотук резултатите са под очакванията. Не мисля, че заради строежа на стадиона, който е основен приоритет, изграждането на силен отбор е минало на заден план. Напротив. Парите за стадиона са осигурени и сегашното ръководство няма да дава за него. Жалко, защото вече 8 години не играем на Колежа. Израсна цяло ново поколение от тогава, което не познава тръпката да играеш на собствения си стадион“, допълни още Бакалов пред "Мач Телеграф".

Той каза няколко думи и за Азрудин Валентич. „Не искам да му давам персонална оценка. Ще кажа само, че на отбор като Ботев му отива офанзивният футбол. А аз не го видях във всички мачове. Ако остане това ръководство и сметнат, че трябва да му се даде още време и още търпение да има към него – нека да му го дадат. Но аз смятам, че "Ботев" трябва да се надиграва с всеки съперник. Трябва да се каже и с каква селекция ще се продължава – само на играчи от школата ли ще се разчита. Аз обаче мисля, че без чужденци няма да стане. Трябва да се взимат и играчи от вън, като от сегашния отбор, освен Маркиньос има няколко, които ми харесват“ - завърши Марин Бакалов.