Славия се спаси от изпадане от efbet Лига, след като завърши 1:1 при гостуването си на Ботев Враца.

"Белите" поведоха в резултата чрез Радослав Кирилов след малко повече от час игра. В самия край на полувремето Дориан Бабунски изравни.

До края не падна нов гол и така столичани събраха 34 точки и със сигурност остават в елита. Ботев Враца има 2 пункта повече от Монтана и регионалните съперници излизат в директен мач за спасение.

И равенство ще е достатъчно за Ботев, за да играе бараж със Септември София. "Сините" пък се нуждаят от задължителен успех, за да могат да продължат да се борят за мястото си в efbet Лига.


Пет минути след първия съдийски сигнал Славия пропусна да поведе. След центриране на Ертан Томбак, но Димитър Рангелов не вкара от чиста позиция. Ботев отговори 120 секунди по-късно, когато Ивайлов получи пред наказателното поле и отправи опасен удар, който Вуцов изби В 21-ата минута врачани имаха нов шанс, след като Златински шутира от пряк свободен удар, но топката рикошира в стената и излезе в корнер.

В 31-ата минута Ертан Томбак проби отдясно и центрира за Макрилос, чийто удар бе избит от Красимир Костов, но Радослав Кирилов направи добавка и прати топката във вратата за 1:0! Две минути след това Макрилос можеше да удвои аванса на гостите, но Красимир Костов отрази удара на австралиеца. В добавеното време на първата част северномакедонецът Дориан Бабунски се извиси над всички при центриране от пряк свободен удар на Юлиан Ненов и с глава изравни за 1:1.

Четири минути след почивката Кирилов проби през центъра и изведе Стоев очи в очи с вратаря Костов, но се забави и отправи неточен удар. Последваха пропуски на Макрилос за гостите и Бабунски от домакините след чудесни намеси на двамата вратари.

В 72-ата минута Макрилос се измъкна от бранителите и шутира опасно, но неточно покрай вратата. До края на мача усилията на домакините да стигнат до пълен обрат и успеха не се увенчаха с успех и точката гарантира оставането на Славия в елита.

Ботев Враца - Славия 1:1

Голмайстори: 0:1 Кирилов (31); 1:1 Бабунски (45)

Ботев: 33. Костов, 37. Керчев, 5. Ничев, 77. Николов, 81. Зехиров, 6. Гаджев, 23. Златински, 94. Ненов, 9. Генов, 17. Ивайлов, 20. Бабунски

Славия: 13. Вуцов, 3. Томбак, 75. Гандри, 23. Виячки, 19. Антовски, 71. Стоев, 7. Макрилос, 77. Вълчев, 10. Кирилов, 17. Дост, 8. Рангелов