Веселин Великов е новият старши треньор на „Етър“.  Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе "болярите" за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в Първа лига още през новия сезон.

Като треньор Великов вкара „Любимец“ в "А" група, после стори същото с „Дунав“ и го изведе до участие в евротурнирите. Начело на „Кариана“ (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на „Ботев“ (Враца), който успя да спаси от изпадане.

"Ние се спряхме на Великов, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи „Етър“ и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в „Етър“ в трудните години в "А" група. Той е местен човек, от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да постигне поставените задачи навсякъде, където е бил. Нормално бе да обсъдим доста варианти за треньор, направили сме задълбочен анализ на всички, но избрахме Веселин Великов, защото смятаме, че е най-подходящ. Целите, които сме му поставили, са да върне „Етър“ още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта", коментира председателят на УС Деян Куздов.