Емил Кременлиев е помощник треньор на Николай Киров. Той е един от футболистите от златното поколение на българския футбол, спечелил бронзов медал от световното в САЩ"94.

Кременлиев е един от хората, които поставят основите на проекта Арда, заедно с президента Петър Пешев, бившият наставник на отбора Елин Топузаков и административният директор Ерай Салиф.

Бившият защитник застана пред камерата на ARDA TV и разказа как той вижда пътя на тима от В Група, до участие в евротурнирите. Също така, той сравни четвъртото място на световното и участието на Арда в Лигата на Конференциите.

Емо здравей, намираме се на лагера в Разлог, където близо десет дни сте на подготовка. Как вървя тя и на какво ниво са футболистите?

- Здравей, ами подготовка като подготовка. Скучна работа, но пък това ни е работата. Тук сме дошли да работим, защото ни чака нещо сериозно, което до този момент никога не ни е чакало и трябва да бъдем максимално добре подготвени.

Отборът на Арда изигра две контроли тук и макар треньорът да казва, че не го интересуват резултатите, ти как виждаш отбора?

- По принцип за тези две контроли, напълно важи това, което казват треньорите, че резултатът не е важен. В случая нашият отбор показа не това, което може, и което ще играе. Това се случи по ред причини, една от които е, че в момента е най-тежката част от подготовката, играчите са по-тежки, по- тромави, уморени. Но от днес отборът ще изглежда по по-различен начин.

Искам да те върна няколко години назад, когато ти бе спортен директор на Арда, а отборът се подвизаваше във "В" група. Очакваше ли тогава, че след няколко години ще се готвите за участие в Европа?

- Честно да ти кажа, тогава не съм мислил чак до такава степен, тъй като Арда не пропусна нито един ден, нито един месец по пътя от "В" група до "А" група. Бях убеден, че "В" група ще я "прелетим" така да се каже. За "Б" група леко съм изненадан, че минахме през бараж, не беше лесно, макар, че аз смятах, че ние ще се класираме директно, а не през бараж. Но така се е случило, имаше треньорски смени и други неща, които са нормални за всеки клуб. През първата година в "А" група, аз тогава не бях в Арда, имаше за цел отборът да се задържи в елита, и вече през следващата да се надгражда. Ние обаче така надградихме, че даже и повече направихме.

Както се казва от едно време - петилетката за две години.

- Да, точно така може да се каже.