Ботев Враца и Арда не се попедиха и завършиха 0:0 в последния мач от първия кръг на българската efbet Лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Двубоят бе доста равностоен, но връх в него взеха единборствата. Чистите положения пред двете врати бяха истинска рядкост, а нарушенията в мача стигнаха внушителните 38 броя.

В следващия кръг Арда ще трябва да приеме ЦСКА, но този мач най-вероятно ще бъде отложен, поради ангажиментите на двата отбора в Лигата на Конференциите. Ботев Враца пък ще има още едно домакинство, като този път момчетата на Дани Моралеш ще приемат Левски София.


Първите 15 минути на стадион "Христо Ботев" бяха доста равностойни и изпълнени с доста единоборства. Единственият удар към една от двете врати бе за Арда и бе отправен от Румен Руменов, който обаче по никакъв начин не затрудни Красимир Костов.

В 20-та минута домакините имаха не лоша възможност. Дориан Бабунски получи топката на около 20 метра от вратата на Васил Симеонов, но хубавият му изстрел беше париран от стража на Арда.

До края на първата част попадения и чисти положения нямаше, но определено отборът на Враца бе доста по-напористият от двата тима. Играта продължи да бъде накъсвана и нарушенията изобилстваха. При едно от тях в 44-та минута Бабунски нанесе опасен удар към вратата на гостите и топката мина доста застрашително покрай гредата.

Все пак двата тима се прибраха на почивка при нулево равенство и оставиха развръзката за вторите 45 минути.

В началото на второто полувреме Арда успя да осъществи някакъв натиск, но момчетата на Николай Киров стигнаха само до два удара на Светослав Ковачев и Жуниньо, които обаче минаха встрани от вратата.

Последваха нови минути на битка, която основно се водеше в центъра на терена. Станахме свидетели на един куп нарушения, което естествено попречи на качеството на футбола.

В последните минути на мача Арда опита да осъществи натиск, но накъсването на играта така и не позволи на гостите да създадат нещо по-сериозно пред вратата на домакините и така двата тима си поделиха по една точка.

Ботев Враца - Арда

Стартови състави:

Ботев Враца: Костов, В. Христов, И. Миланов, Ничев, М. Николов, Й. Бауренски, Сержиньо, М. Маринов, В. Василев, Красимир Тодоров, Бабунски

Арда: Симеонов, Стоев, Крумов, Руменов, Лозев, Мартинов, Тилев, Ал. Георгиев, Коконов, Йорданов, Делев