Царско село победи с 1:0 Арда Кърджали в мач от 5-ия кръг на efbet Лига, игран в София.

Успехът за домакините донесе Васил Шопов със страхотен гол в 50-ата минута.

Той е първи за отбора през новия сезон и с него Царско село събра 5 точки, което отрежда 7-мо място в класирането.

Арда остава на 8-ма позиция с 4 пункта.

В следващия кръг Локомотив София гостува в Кърджали, а Царско село приема Ботев Пловдив.


Като цяло гостите бяха по-добрият отбор и създадоха няколко добри положения за гол, но ако не бяха няколкото фрапантни пропуска на Меси Мезу можеха да допуснат и по-голяма загуба. Таранът на царете изпусна на празна врата през първата част, а след почивката стреля в аут сам срещу Караджов.

Домакините трябваше да извършат принудителна смяна още в 12-ата минута, когато Бакалов получи травма и напусна игра.

Секунди по-късно Стоев изведе Спас Делев зад брънителите в червено. Крилото опита пас към Йорданов, но малко не достигна на тарана на гостите да засече топката на два метра пред вратата.

В 18-ата минута Караджов излезе неразчетено след центриране от корнер и извади късмет, че топката се озова в краката на негов съотборник, а не в тези на съперников футболист.

В 29-ата минута Меси Мезу направи рядко срещан пропуск. Георгиев изрита топката напред, Стоев опита да я върне с глава към Караджов, но го направи лошо и таранът на Царско село първи стигна до нея. След това той преодоля стража на сините и от четири-пет метра шутира в дясната греда, а не в празната врата.

Четири минути по-късно и Арда можеше да открие резултата. Делев центрира към Йорданов, който стреля от 6-7 метра фронтално с глава, но право в ръцете на Георгиев. В 42-ата минута нов удар, този път на Делев, отново бе отразен от стража на домакините.

В заключителните секунди на първата част Делев бе изведен зад отбраната на Царско село, вдигна си топката и отправи атрактивен шут със задна ножица, но Георгиев отново спаси.

Пет минути след началото на второто полувреме Васил Шопов откри резултата след атрактивно изпълнение. Халфът засече от въздуха центриране на Нганиони отляво и не остави шанс на Караджов.