"Трябва да попитате ръководството на Арда защо се стигна до раздялята ми с клуба. Аз приех тяхното решение и желая успех на всички в клуба". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Георги Чиликов.

По рано през деня от ръководството на Арда официално обявиха, че се разделят с треньора. Бившият нападател на Левски и ЦСКА напуска отбора от Кърджали след две поредни победи в първенството над ЦСКА 1948 и Ботев (Враца) с по 3:2, оставяйки го на 7-мо място в класирането. 

Той пое Арда през септември, след като Димитър Димитров-Херо, който бе назначен за старши треньор, се оттегли от поста заради лични проблеми.

"Искам да благодаря на Арда за възможоността, която ми даде да работя в Първа лига като старши треньор. Няма от какво да се срамувам за тези два месеца, в които водих отбора. Арда е на крачка от влизане в топ 6 с два мача по-малко. А причините защо съм освободен, трябва да попитате ръководството на Арда. А защо това се случи, на мене и до момента не ми е ясно. Благодаря на клуба и на играчите. Пожелавам успехи на всички. Идея нямам кой ще ме замени, а и не е моя работа".

"Видях се с Ивайло Петков. Той като спортен директор ми каза, че ръководството на клуба иска да се разделим и аз приех тяхното желание. За мотивите им - питайте хората от Кърджали, не мен. Върнах се от София, за да си взема довиждане с футболистите. Благодаря им. За времето, в което работихме заедно, те бяха почти перфектни. Вярвам, че ще изпълнят целите и Арда ще се стабилизира и няма да се стигне до изпадане", заяви Георги Чиликов.