Стамен Белчев е новият старши треньор на Арда, разбра „Тема Спорт“. Днес следобед специалистът се договори за условията си с ръководството на кърджалийци. Белчев ще бъде представен от клуба пред медиите в четвъртък. Това ще е втори престой на наставника начело на сините. Той завиниги ще е част от историята на клуба, защото вкара Арда в елита през 2019-а. През април 2020 година напусна по време на първия локдаун заради Ковид, като в този момент бе съкратен и бюджета на клуба. След това Белчев води ЦСКА.

Договорът му с Арда ще е до края на сезона с опция за удължаване. Белчев ще изведе отбора за първа тренировка на 10 януари (понеделник). На 8 и 9 играчите ще минат обстойни прегледи. Тепърва ще стане ясно кои футболисти ще напуснат и кои ще останат. Дебютът му ще е в отложения мач с Лудогорец, който се очаква да бъде насрочен за 12 февруари.

Стамен Белчев е поредният треньор на Арда през сезона. Кампанията започна Николай Киров. Белия обаче премина във ФК ЦСКА 1948 Сф през септември заедно с трима от играчите – Крум Стоянов, Деян Лозев и Емил Мартинов. След това клубът назначи Димитър Димитров. Херо се задържа на поста по-малко от 24 часа и напусна поради лични причини. За старшия бе назначен Георги Чиликов, който въпреки че стабилизира играта и резултатите, бе освободен. След това дойде Славко Матич. След последния мач за годината – 2:2 в Кърджали срещу ЦСКА, сърбинът атакува ръководството и мигновено бе уволнен.

Снимка: Lap.bg