Ботев Пловдив готви солиден трансфер, с който да подсили атаката си. „Мач Телеграф“ съобщава, че „жълто-черните“ са близо до привличането на нападателя на Ботев Враца Дориан Бабунски, който направи фурор в Първа лига през пролетта.

В Коматево са готови да активират откупната клауза на тарана, която по неофициални данни е 100 000 евро. Ботев няма проблем да плати подобна сума за нов нападател, но не е ясно дали Дориан е готов да остане в родния елит и след края на сезона. Усилено се говори, че към Бабунски има интерес от страна на клубове от Западна Европа, които го искат от лятото. Много е вероятно северномакедонецът да избере да остане във Враца до лятото, а след това директно да осъществи трансфер в чужбина.

Иначе спортно-техническото ръководство на Ботев Пловдив иска задължително да привлече нападател по време на паузата. Треньорът на тима Азрудин Валентин не е особено доволен от тарана Антоан Бароан, който е единственият вариант за върха на атаката му към днешна дата. Преди Нова година „канарчетата“ пробваха да купят от Черно море Евгений Сердюк, който също играе страхотно от началото на сезона, но офертата им от беше отхвърлена от ръководството на „моряците“.

Снимка: Lap.bg