Ботев Пловдив допусна загуба с 0:2 от Легия (Варшава) в първата си контрола по време на лагера в Дубай. Двубоят се игра на "Джебел Али Спорт Център" в арабските емирства.

"Канарчетата" изиграха силно първо полувреме, в което създадоха множество голови положения, но не успяха да ги реализират. След почивката темпото на игра спадна и ситуациите пред двете врати почти липсваха.

Още в 4-ата минута Димитър Тонев бе изведен очи в очи с вратаря на Легия, но Артур Боруц се намеси отлично и парира удара, като по този начин халфът пропусна отлична възможност. След по-малко от 180 секунди "жълто-черните" направиха нов сериозен пропуск.

Късо изпълнение на корнер и кратко разиграване прати топката в Димитър Тонев, който прокара кълбото между защитата и изведе Брахими сам срещу вратаря на Легия. Атакуващият футболист овладя и шутира, а кълбото мина покрай гредата.

След активното начало на "жълто-черните", поляците взеха преимуществото. В 16-ата минута грешка на Минков доведе до бърза атака на Легия, завършила с неточен удар от 20 метра на Пескуейра.

В 27-ата минута Мохамед Брахими се отчете с нова добра изява, след като атакуващият футболист отправи красив удар от средна дистанция, но опитният Боруц се намеси по най-добрия начин и изби в корнер.

В 31-ата минута Маркиньос се пребори за топката в половината на Легия и шутира от границата на наказателното поле, а Боруц с нова блестяща изява парира удара. Така се стигна до 36-ата минута, в която Жозуе Пескуейра откри резултата с красив удар от ъгъла на наказателното поле.

На няколко пъти отбраната на Ботев не успя да изчисти топката и тя попадна в Жозуе, който с елегантно технично изпълнение прехвърли Георги Аргилашки. До края на първата част Маркиньос се отчете с неточен удар.

След почивката темпото на игра спадна, а в съставите на двата отбора бяха извършени множество промени. В първите минути на втората част над Дубай се изля проливен дъжд, но той продължи само десетина минути.

В 52-ата минута появилият се на почивката Реда Рабей отправи слаб удар, който не затрудни Боруц. "Белите" отговориха с неточен удар на Виетеска.

В 71-ата минута Антоан Бароан се отчете с неточен удар, а осем минути по-късно поляците решиха всичко в мача с втори гол. Игор Стрзалек бе изведен сам срещу Георги Аргилашки и прокара топката под плонжа на вратаря.

Две минути по-късно Реда Рабей отправи много опасен удар, който прати топката на сантиметри от гредата. Последва пропуск на Циепиела с глава, а до края на мача положения за Ботев изтърваха Лъчезар Балтанов и Антоан Бароан.

Следващата контрола на Ботев в Дубай е на 22-ри януари срещу руския гранд Зенит.