Ботев Пловдив води финали преговори за привличането на нов футболист, пише „Тема Спорт“. Става въпрос за защитник, който идва от чужбина, но на този етап повече подробности от Коматево не пожелаха да разкрият.

Очаква се развитие да има през тази седмица. Въпросният футболист може да действа като бек и като централен бранител.

Не е лесно през зимата да намерим качествени нови попълнения, каквито искаме, но все пак се надявам да имаме поне едно ново име в най-скоро време. Ето наприме Брахими показа разликата на неговата позиция. Такъв човек търсим и за защитата“, сподели наставникът на канарчетата Азрудин Валентич.

Съдбата на каращият проби бивш капитан на тима Лъчезар Балтанов ще стане ясна след контролата със Септември София. Мачът е планиран за събота (5 февруари) от 14:00 часа в Коматево.

Когато стане ясно за Балтанов, ще обявим решението си. Шансовете са 50 на 50. За нас най-важното е да вземем решение, което да бъде най-доброто за клуба. Също така трябва да помислим дали да се разчита на него или на някой млад играч на неговото място. Балтанов е професионалист и това ни харесва. Ние също сме и може взаимно да сме си полезни“, добави босненският специалист.

Валентич отчете освен добрите моменти в контролата с Царско село, спечелена с 5:0, но и лошите.

Второто полувреме съм доста по-доволен от играта, която показаха нашите момчета. През първата част имахме проблеми с позиционирането. Царско село ни предложи добра игра, но успяхме да се адаптираме. Много ми хареса, че завършихме миналата година с победа и започваме новата отново с такава на наша земя“, коментира старши треньорът на жълто-черните.

Снимка: Lap.bg