Турският втородивизионен Коджаелиспор напира за нападателя на Локомотив Пловдив Георги Минчев, пише „Тема Спорт“. От клуба вече са опипали почвата за привличането на национала. Очаква се до ден-два комшиите да изпратят официална оферта за правата му. Тя ще бъде на стойност 300 хиляди евро.

Според demokratkocaeli.com, сделката е много възможна. „Коджаелиспор продължава опитите си да подсили състава с чуждестранен нападател по време на зимната пауза. Ръководството на клуба вече прави опити да договори привличането на Георги Минчев от Локомотив Пловдив. Националът на България бе предложен на Коджаелиспор още през лятото. Тогава обаче до сделка не се стигна. През есента таранът изигра 25 мача във всички турнири, включително и 3 в Лигата на конференциите.

В тях се отчете с 13 гола и 3 асистенции. Всичко това е подробно отразено в скаутските доклади. Те вече бяха разгледани както от спортно-техническия щаб, така и от ръководството на клуба. Шефовете бяха убедени, да започнат преговори за привличането на клуба. Вече са водени разговори с футболиста и негови представили. Те са обнадеждаващи. 26-годишният нападал скоро може да стане играч на Коджаелиспор“, пише в материала.

В същото време черно-белите продължават да са на лагер в Сандански. Вчера треньорът Александър Тунчев даде свободен ден на тима. Играчите, както и щабът го използваха, за да отидат до Рупите. Локомотивци разгледаха храм-паметника „Св. Петка Българска”, лечебните минерални извори с температура 74°C, както и къщата, където е живяла пророчицата баба Ванга.

Днес пловдивчани продължават с двуразовите тренировки.

Снимка: Lap.bg