Дербито с Локомотив е мач с много емоции. Това заяви старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич в интервю за клубната телевизия. „Канарчетата“ се изправят срещу Локо Пд в поредното издание на градското дерби в събота, 5 март, от 17:30 часа на базата в Коматево.

Валентич коментира началото на втория полусезон и победата над Арда и равенството с Берое. „Последните два мача бяха гостувания и бяха първите от началото на полусезона, тогава винаги се играе трудно. В мача срещу Арда имахме два периода – един през първото и един през второто полувреме, когато играхме много добре – както искаме, както тренираме и какъвто е нашият стил. И накрая отбелязахме два гола, но също така в нашия анализ дадохме и 200% шанс за Арда. Не е лесно в началото на сезона, не е лесно на тежък терен, но съм щастлив, че за втори път печелим навън и взимаме трите точки. Мачът срещу Берое – когато дойдохме на стадиона и видях невероятния стадион и нашите привърженици, които бяха дошли, исках просто да стоя и да се наслаждавам. И изиграхме един ужасен мач – анализирахме срещата и открихме три възможни причини за представянето ни – много ранният час, необичайно топлото време и мисълта за дербито с Локомотив“, започна той.

„Дербито си дерби. Вече имам опит с един мач срещу Локо преди няколко месеца. Същото е и с много от играчите, по-старите играчи. Това е мач с много емоции, мач, който може да се повлияе от една грешка, мач, който всеки очаква като голям празник, но не е лесно, защото играчите и от двата отбора знаят колко този мач е важен за феновете. Това, което искат от играчите е просто да се наслаждават, да пренесат енергията от трибуните на терена и да играят така, както искаме и тренираме. В този мач винаги всичко е 50/50, независимо кой къде е в класирането. Както винаги се казва – една индивидуална грешка или качество може да реши мача“, добави специалистът.

Снимка: Lap.bg