Новите собственици на Локомотив (Пловдив) ще трябва спешно да започнат да изплащат дългове, натрупани по времето на Христо Крушарски, пише “Тема Спорт”.

Едно от най-неотложните плащания е към футболистите на “черно-белите”, които не са получавали заплати от януари. Според добре информиран източник новият старши треньор Александър Томаш е провел среща с рекламодателите и е настоял възможно най-бързо да бъдат изплатени месечните възнаграждения за февруари и март. Специалистът е известен с това, че винаги държи шефовете да изпълняват навреме обещанията си към футболистите. Именно това бе една от причините той да си тръгне от Велико Търново.

Забавянето на заплати с по два-три месеца в един период бе станало нещо нормално на “Лаута” при управлението на Крушарски. Очаква се Томаш да успее да издейства за играчите си и система за премиране. По-съществените промени обаче ще бъдат въведени от лятото, тъй като в момента наставникът е съсредоточен изцяло в спортно-техническите детайли около отбора.

След края на сезона Томаш ще говори и работи по селекцията. Засега всички усилия ще бъдат насочени към битката в шампионата и спечелването на седмото място и участие на бараж за Лигата на конференциите. Специалистът вече има загубен един такъв плейоф – начело на Верея той падна след дузпи от Левски на “Герена” през 2017 година.

Снимка: Lap.bg