Новакът в елита Спартак Варна ще се премести в Разград, пише „Тема Спорт“. Това ще се случи за началото на сезона и е продиктувано е от липсата на осветление на клубния стадион.

Спартак почти сигурно ще домакинства на „Хювефарма Арена“. Ръководството и общината са започнали работа по изграждането на осветлението, но това ще отнеме около три месеца. Затова в началото соколите ще приемат съперниците си на съоръжението на Лудогорец. Все пак от БФС може и да разрешат на Спартак да домакинства на своя стадион за някоя среща, какъвот компромис бе направен с Арда Кърджали.

До решението за Разград се е стигнало, след като от Лицензионната комисия са отказали на варненци опциите със стадионите в Балчик и Каварна, които имат осветления, но не покриват куп други критерии. Вариантът за „Тича“ засега не съществува.

Тихомир Димитров е вторият футболист на Лудогорец, който ще играе в Спартак в елита. 22-годишният централен защитник идва при варненци под наем от разградския клуб, подобно на халф-бека Илкер Будинов, който вече бе договорен. През изминалото първенство двамата играха за дубъла на Лудогорец във Втора лига. Димитров има мачове и за юношеския национален тим до 19 години на България. През зимата той води подготовка с мъжете на зелените на лагера в Турция и игра в доста от контролите.

Вратарят на Спартак Христиан Славов се сбогува с тима и феновете с емоционални думи. Той е единият от тримата футболисти, които напуснаха тима до този момент заедно с Архан Исуф и Мартин Василев.

„През последните три години бях част от един невероятен клуб. Благодаря ти, Спартак Варна, благодаря за доверието да нося екипа! За мен беше чест!“, написа във Фейсбук Славов.

Снимка: Lap.bg