Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич изрази готовност да подаде оставка след загубата от Арда (Кърджали) в двубой от третия кръг на футболната Първа лига. "Канарчетата" регистрираха трето поредно поражение от началото на сезона и остават единственият отбор без спечелна точка в шампионата. След края на срещата на базата в Коматево част от публиката го подкани да направи тази стъпка с викове "оставка".

"Сезонът започна трудно за нас. Мисля, че днес играхме по-добре в сравнение с първите ни два мача в първенството. Имахме план как да победим Арда, опитахме да бъдем агресивни, но не се получи. Гостите разчитаха на бърз преход и контраатаки и така падна първият им гол. Трябва да призная, че нямахме и късмет, защото попадението можеше да бъде отменено заради засада, но това не се случи. След това стартирахме добре през втората част, пресирахме високо, създадохме положения, но дадохме лесен фаул на съперника и той успя да се възползва, за да реализира второ попадение. Въпреки поражението, аз съм горд с моите футболист. Знам, че в момента това е максимумът, на който са способни.", коментира Валентич, цитиран от БТА.

Старши треньорът на Ботев отговори и на въпроса дали би си подал оставката след трите поредни загуби на "жълто-черните" в шампионата.

"Трябва да поема своята отговорност. Предният сезон вече е в миналото. За да излезем от тази ситуация, трябва да надградим. Аз знам, че ще възникнат много въпроси. Мога да говоря с ръководството относно тези три загуби. Ако най-важното за отбора е да смени треньора, аз съм готов да си тръгна още днес. Въпросът е дали това ще е полезно за тима. Феновете не ме подкрепят и аз уважавам това тяхно решение. Но те не могат да ми отнемат това, което постигнах тук със спечелването на бронзовите медали през миналата година. Когато пристигнах в Ботев, започнах от нулата, а сега това е един напълно професионален клуб." 

Специалистът коментира и предстоящия реванш срещу кипърския АПОЕЛ (Никозия) от втория предварителен кръг в турнира Лига на конференциите.

"Имаме два дни да се възстановим след мача срещу Арда. Най-важното за нас е Реда Рабей и Мартин Секулич да бъдат напълно готови физически за реванша в Никозия. Каквото и да се случи в Кипър, това все пак е просто един мач", завърши Азрудин Валентич.  

Снимка: Lap.bg