Славия трябва да прави скоростна селекция. Старши треньорът на белите Златомир Загорчич бе поставен в шах след решението на ръководството да се раздели с двама от титулярите. Както е известно, Йон Бакеро напусна в посока испанския Понтеведра, а вчера босът Венци Стефанов обяви, че продава Ради Кирилов на ЦСКА 1948. Интересното е, че вчера крилото е водил занимание на „Овча купел“, което е било тактическо за гостуването на Арда в събота (18:30 часа).

Напускането на Бакеро и Кирилов сериозно отслабва Славия, което не се е харесало на сърбина. Клубът се раздели и с Никита Николаевич.

Сега Заги ще трябва да търси заместници в движение и в края на трансферния прозорец. В спортно-техническия щаб се надяват, че ще бъдат привлечени двама нови. Сред обсъжданите имена са били тези на тарана на Асколи Атанас Илиев и нападателя на Арда Тонислав Йорданов. Говорено е и за взимането под наем на Димитър Тонев от Ботев Пловдив. На този етап обаче развитие няма.

В същото време стана ясно, че Славия може да се раздели и със своя вратар. Светослав Вуцов е попаднал в радара на френски клуб, като при добра оферта може да се стигне до сделка, пише Тема спорт. Според запознати белите вече са набелязали млад български страж, който евентуално да замести Вуцов.

Белите започнаха силно кампанията – 4 победи и 1 загуба, като мачовете и с Левски и Лудогорец бяха отложени.

Снимка: Lap.bg