Именит вратар пазил за Брага и Валенсия е пред трансфер в Спартак Варна, пише „Тема Спорт“. Става въпрос за 32-годишният португалец Кристиано Фигейредо. Стражът ще дойде като свободен агент и е предложен на новия треньор на тима Димитър Димитров-Херо от негов приятел, мениджър, от Иберийския полуостров. Очакват се още 4-5 португалци да минат пробен период или направо да парафират.

От юли тази година Фигейредо е без отбор. За последно е пазил за румънския гранд Динамо Букурещ, който изпадна от елита миналия сезон. Вратарят е роден на 29 ноември 1990 година в… Мюнхен. Той има португалско и немско гражданство. Още през далечната вече 2007 година започва в школата на Брага. През 2010/11 е част от тима на португалците, който губи финала за Лига Европа от Порто с 0:1, но не записва мач в турнира.

През сезон 2011/12 е под наем във Валенсия, но там пази предимно за Б отбора. Следва завръщане в Брага и последващ трансфер в Португалия – в Академика Коимбра. През януари 2016-а преминава в гръцкия Панаетоликос като свободен агент. Оттам следват престои в Беленензес и Витория Сетубал. От 2019-а е неизменно част от румънския елит, като пази последвоателно за Херманщад, ЧФР Клуж и Динамо Букурещ.

Димитър Димитров-Херо стяга мащабна селекция в Спартак Варна, като тя ще е главно от чужденци. До момента изхода бе посочен на цели 14 играчи от отбора. Соколите продължават тренировки във Варна до 14 декември.

Нидерландският защитник на Левски Нейтън Олдър може да бъде пратен при варненци под наем да се обиграва.

Снимка: Lap.bg