Доскорошният капитан на младежкия национален отбор Владимир Николов ще подсили атаката на Славия за втория дял от сезона, пише „Мач Телеграф“. Водят се последни преговори, които да позволят трансфера официално да стане факт и високият 192 сантиметра нападател да бъде представен официално като попълнение на „белите“.

В момента роденият през 2001 година футболист е част от Адмира Вакер, към който се присъедини в началото на годината. Във втородивизионния австрийски клуб Николов не може да разгърне качествата си и няма попадение в шестте мача, в които е играл за тима. За сметка на това обаче при младежите ни той има 7 попадения в 14 мача.

Владо Николов има опит в родния елит с екипа на Септември. Именно от столичния клуб той бе трансфериран директно в Германия. Със съдействието на Красимир Балъков талантът подписа с Вирцубргер Кикерс в края на лятото на 2020 година. Тогава тимът бе воден от Феликс Магат и играеше във Втора Бундеслига.

Иначе у нас Влади Николов преминава през всички детски и юношески формации на Футболна академия ДИТ София и ПФК Септември (София), като от сезон 2017/2018 година се готви с мъжкия отбор. Той имаше голяма заслуга за спечелената купа на БФС за юноша старша възраст през сезон 2017/2018, а след това участва и в младежката шампионска лига с тима на Септември. Владимир бе капитан и на юношеския национален отбор до 19 години.

Снимка: Lap.bg