Бившият централен защитник Валентин Илиев е отказал да поеме първия отбор на ЦСКА 1948, съобщиха за БТА от клуба. През есента Илиев води втория състав на "червените" и ги класира на върха във Втора лига с 5 точки преднина пред преследвачите Етър (В. Търново) и ФК Крумовград. Каква е причината за решението на треньора, за момента не е ясно.

В тази ситуация бившият полузащитник Тодор Янчев поема треньорския пост в първия отбор на ЦСКА 1948, въпреки че беше гласен за мястото на Илиев в дубъла. В щаба му влиза и Неделчо Матушев, с когото Янчев има много години съвместна работа в бургаските Черноморец и Нефтохимик. За последно Матушев беше в преподавателския екип на курсистите в УЕФА-Про Лиценз на Треньорската школа на БФС, а преди това беше асистент на Георги Дерменджиев в националния отбор на България.

До всички тези рокади и размествания се стигна след изненадващото напускане на Любослав Пенев, който направи една отлична есен - място в топ 3 и класиране за четвъртфинал в турнира за Купата на България. Заедно с Пенев от клуба, който играе мачовете си в Бистрица, си тръгнаха спортният директор Радослав Здравков и главният селекционер Методи Томанов. Кирил Котев пое поста на Здравков и обединява и функциите на Томанов.

ЦСКА 1948 е на 3-о място в Първа лига след 18 изиграни мача с 36 точки, на 8 след лидера ЦСКА и на 7 след шампиона Лудогорец.